Кадър:  БНТПопулярен български професор направи мрачна прогноза за коронавируса в

...
Кадър:  БНТПопулярен български професор направи мрачна прогноза за коронавируса в
Коментари Харесай

Проф. Мира Кожухарова: Идва пандемията на неваксинираните

Кадър:  Българска национална телевизия

Популярен български професор направи мрачна прогноза за ковид в България. Идва пандемията на неимунизираните, счита съветникът на здравния министър - професор Мира Кожухарова. Тя съобщи, че през септември ще има взрив на искащи да се ваксинират българи, само че ще е късно за създаване на постоянен имунитет.

И все още страната ни е на последно място в Европа и на едно от последните места в света по брой имунизирани с две дози - малко над 16%. Заради бързото разпространяване на " Делта " разновидността по света обаче у нас към този момент се следи равномерен растеж на искащите да се имунизират. Това регистрират в един от най-големите пунктове за имунизации в столицата. Все повече родители също пожелават ваксина за децата си над 12 години.

Броят на имунизираните ще скочи, когато има внезапен скок в новите случаи на инфектирани, счита епидемиологът проф. Кожухарова.

„ В момента у нас епидемиологичната конюнктура е доста спокойна и може би това има отрицателно въздействие върху нас, българите. Моята прогноза е, че през месец септември ще има опашки за имунизация ”, счита тя.

„ Министър Кацаров продължава да разчита на здравия разсъдък на българите. Вече задоволително доста се изговори по тази тематика – просто, сякаш в този момент е по-скоро моментът всеки да седне и да си намерения самичък за себе си ”, сподели още проф. Кожухарова, написа обстоятелства.бг.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР